Nemůžete usnout? Vyzkoušejte těchto pět bylinek pro lepší spánek

Bylinky jsou již po staletí využívány pro podporu zdraví. Dodnes je mnoho lidí vyhledává jako doplněk k tradiční léčbě nebo jako šetrnou alternativu k syntetickým lékům. Trápí vás nespavost? Příroda nabízí několik bylin, které mohou pomoci.

5 bylinek pro lepší spánek

  • Kozlík lékařský

Kozlík uklidňuje nervovou soustavu a má mírné sedativní účinky, takže pomáhá s rychlejším usínáním. Můžete jej užívat ve formě čaje, tinktury nebo tablet před spaním.

  • Meduňka lékařská

Meduňka je známým bojovníkem proti stresu, navíc zlepšuje kvalitu spánku. Má jemnou citronovou vůni, proto ji najdete ve většině bylinných směsí pro lepší spánek.

  • Levandule lékařská

Vůně levandule má silné relaxační účinky, které pomáhají zklidnit mysl. Podporuje usínání a hluboký spánek. Květy levandule můžete použít k přípravě čaje, k inhalaci nebo přidat do koupele, oblíbený je také levandulový esenciální olej.

  • Chmel otáčivý

Chmel se tradičně využívá při nervozitě a nespavosti. Často se kombinuje s kozlíkem pro silnější efekt. Lze ho užívat ve formě čaje nebo tinktury.

  • Heřmánek pravý

Kdo by neznal univerzálního léčitele s jemnými bílými květy a sytě žlutým terčíkem? Heřmánek zklidňuje mysl a tělo a podporuje uvolnění svalů.

Kde sehnat kvalitní bylinky?

BYLINÁŘSTVÍ – KOŘENÁŘSTVÍ s.r.o. je rodinná firma, která staví na více než čtyřicetileté praxi a odbornosti svého zakladatele Bohumila Jukla. Bylinářství již přes 25 let nabízí vysoce kvalitní bylinné produkty a doplňky stravy, které přispívají k udržení zdravého těla i ducha. V hlavní kamenné prodejně v Poličce je zákazníkům k dispozici jak široký sortiment značky JUKL, tak odborné poradenství. Malá česká firma si zakládá na tradici, poctivosti a důrazu na individuální potřeby každého zákazníka.

Sortiment bylinářství zahrnuje tinktury z čerstvých bylin, které se díky vysoké koncentraci účinných látek pyšní rychlým nástupem účinků. Masti vyrobené z pečlivě vybraných surovin, například kaštanová mast pro lidi, které trápí křečové žíly nebo mast na hemoroidy s dubovou kůrou a jiné vhodné na různé kožní problémy. Na e-shopu i v kamenných prodejnách najdete účinné bylinné směsi, ideální pro přípravu nálevů a odvarů, nebo tablety – nejjednodušší a nejrychlejší způsob konzumace bylinných výtažků. Díky úzké spolupráci s rakouskou společností SonnenMoor jsou v nabídce také léty ověřené výrobky z léčivé rašeliny.