Víkend je ideální čas, kdy můžeme zpomalit, vychutnat si volné dopoledne a odměnit se něčím speciálním. A co je lepšího než brunch – jídlo, které spojuje to nejlepší ze snídaně a oběda?
Brunch – trend, který si podmanil svět
Brunch, nebo „víkendové debužírování“, jak jej nazval propagátor gastronomie Lukáš Hejlík, je anglické označení pro jídlo pozdního rána nebo časného dopoledne. Samotné slovo vzniklo spojením slov breakfast (snídaně) a lunch (oběd). Brunch se obvykle podává od 10 do 14 hodin, a snídaňové podniky jsou obzvláště vytížené o víkendech a prázdninách. První zmínka o brunchi pochází z 19. století, kdy jej anglický spisovatel Guy Oscar Beringer představil jako „vyprošťovák“ pro všechny, co to v sobotu trochu přehnali s alkoholem.
Z vyšších vrstev Anglie se víkendový brunch rozšířil do celého světa, a dnes představuje symbol pohodového víkendu. Brunchová nabídka se neobejde bez vydatné anglické snídaně, obložených chlebů a toastů, vajec na všechny způsoby a sladkých vaflí, lívanců nebo smoothie bowls. Brunch je ideální pro ty, kteří milují dobré jídlo, ale nechtějí se omezovat časem ani přísným menu. Umožňuje hostům kombinovat sladké i slané, experimentovat s netradičními chutěmi a užít si příjemnou atmosféru s přáteli, rodinou nebo partnerem.
Snídaňový bar, který si zamilujete
Vstupte do světa Šíleného Myšáka, brněnského snídaňového baru v anglickém stylu, kde se čas zpomalí a hektický svět zůstane za dveřmi. Můžete si klidně přispat, Šílený Myšák servíruje snídaně až do 14 hodin. Vychutnat si můžete třeba pověstnou Myšákovu anglickou snídani plnou sytých chutí nebo kreativní variance na vejce Benedikt, podávaná na chedarových vaflích. Pro vegetariány jsou tu avokádové chlebíky nebo řepová pomazánka s kozím sýrem, pro milovníky sladkého zase red velvet vafle. K pravému brunchi patří neodmyslitelně výborná italská káva a sklenička kvalitních bublinek – v Myšákovi najdete obojí.
Mlsné jazýčky jistě zaujme lednička připomínající anglickou telefonní budku, v níž si lebedí vymazlené dortíky a koláče domácí výroby. Odpoledne se Šílený Myšák mění v oázu klidu, kde můžete ochutnat více než 80 ginů z celého světa. Vyberte si z bohaté nabídky koktejlů nebo si dopřejte řízenou degustaci, která vás provede chutěmi nejlepších ginů z různých koutů planety. Posezení s přáteli vám zpříjemní také domácí kanapky a čerstvé tapas.