Účetnictví pro pražské i mimopražské klienty

Jste z Prahy nebo jejího okolí a hledáte stabilní firmu, která by vám poskytovala veškeré služby spojené s účetnictvím a daňovým poradenstvím? Firma Ivany Vitnerové vznikla v roce 1993 a od té doby funguje se stejnými zaměstnanci, také klientela je z velké části stálá a s účetní firmou spolupracuje dlouhodobě.

Za více než 25 let existence má Ivana Vitnerová a její tým bohaté zkušenosti ze zpracováním veškerých daní, mezd zaměstnanců, účetnictvím, daňovou evidencí a daňovým poradenstvím. Protože účetní kancelář sídlí v Ocelářské ulici v Praze 9, služby poskytuje především zákazníkům z Prahy 8 a Prahy 9, a to každý pracovní den od 8. až do 16. hodiny. Mimo pracovní dobu jsou účetní k dispozici nepřetržitě na mobilním telefonu.

A co lze od účetní kanceláře očekávat? Účetnictví poskytuje informace o finanční situaci, hospodářském výsledku, stavu a pohybu hospodářských prostředků organizace za určitě časové období. Účetnictví je vedeno jednoduché nebo podvojné. Jednoduché účetnictví neboli daňová evidence zahrnuje daňově uznatelné příjmy a výdaje, majetek a dluhy. Upravuje ji Zákon o daních z příjmů. Musí ji vést podnikatelé a OSVČ, které se rozhodly uplatňovat tzv. skutečné výdaje.

Podvojné účetnictví sleduje náklady a výnosy. Účtuje se v něm o stavu a pohybu majetku, jiných aktivech, závazcích a jiných pasivech. Musí ho vést právnické osoby se sídlem v České republice, organizační složky státu, fyzické osoby zapsané v obchodním rejstříku a také ty fyzické osoby, jejichž obrat při podnikání přesáhl za předcházející kalendářní rok 25 milionů korun, případně fyzické osoby, které se rozhodly vést účetnictví dobrovolně. Rozvaha neboli bilance je uspořádaný přehled majetku účetní jednotky z hlediska jeho složení neboli aktiv a zdrojů financování neboli pasiv v peněžním vyjádření. Sestavuje se periodicky k určitému termínu, většinou to je k poslednímu dni měsíce, čtvrtletí, pololetí nebo roku. Kromě těchto pravidelných rozvah se dělají i mimořádné, a to například ke dni založení účetní jednotky nebo ke dni její likvidace.