Moderní dům s kvalitní fasádou a střechou

Mít vlastní dům podle svého vkusu, se zahradou, zázemím, a třeba také bazénem, je snem moha lidí. O jeho naplnění se snaží hlavně obyvatelé velkých měst, kteří utíkají do přírody před hlukem a smogem na venkov. Z města je vyhání nejen touha po klidu, ale stále stoupající ceny městských bytů.

Přání těm, kteří chtějí stavět v okolí Prahy, může splnit stavební firma Viktor Poliščuk. Specializuje se na veškeré stavební práce, provádí výstavbu rodinných domů, přestavbu domů a bytů, rekonstrukce bytových a nebytových prostor, tesařské a pokrývačské práce. Při stavbě nového rodinného domu firma udělá na parcele veškeré zemní práce, postaví hrubou stavbu, udělá fasádu a budovu zateplí, provede tesařské a pokrývačské práce, udělá vnitřní omítky, podlahy, instalatérské práce, obloží koupelnu, položí na podlahy PVC, dlažbu a koberce. Veškerý materiál na stavbu doveze, odveze odpad a stavební místo uklidí. Novostavby mají moderní zateplené fasády, které zajišťují snížení tepelných ztrát a nákladů na vytápění. Budovy získají optimální mikroklima v letním období, obvodové konstrukce jsou zateplením lépe chráněny a je výrazně prodloužena jejich životnost. Fasády se zateplují polystyrénem nebo minerální vatou. Postup je u obou technologií podobný, desky se lepí na podklad, armují lepícím tmelem a tkaninou. Předností polystyrénu je vyšší tepelný odpor a nižší pořizovací cena. Minerální vata je prodyšná a funguje i jako zvuková izolace.

Dalším důležitým prvkem každé stavby je střecha. Základem je kvalitní provedení tesařských prací a správný výběr střešní krytiny. V rámci dokončovacích prací firma Viktora Poliščuka upraví okolní terén kolem domu, položí zámkovou a zatravňovací dlažbu. Příjezd k domu, do dvora a garáže je tak i krátce po dokončení stavby příjemný i za nepříznivého počasí.

Rekonstrukce starších domů jsou často spojeny s přestavbou a rekonstrukcí koupelen a půdní vestavbou. Z dosud nevyužívané půdy se dá díky sádrokartonu udělat útulný byt, lepší izolaci a dokonalejší vlastnosti stropu zajistí minerální podhledy. Při rekonstrukci je rozumné vyměnit také stará a nevyhovující okna a dveře, případně položit nové podlahy.