Z ordinace rovnou do lékárny

Pacienti si svoje léky v Kroměříži mohou vyzvednout hned v několika lékárnách, hodně jich však směřuje do lékárny BENU v přízemí budovy polikliniky na náměstí Míru. Důvodem je to, že léky na předpis i volně prodejná léčiva, která pacientům lékaři v jednotlivých ordinacích předepíší nebo doporučí, si mohou hned na místě vyzvednout. Na poliklinice mají svoje pracoviště praktičtí lékaři, gynekolog, psychiatr, alergolog, endokrinolog, internista, kožní lékař, sídlí tady odborníci, specializující se na ušní, nosní a krční i chirurgii. Je tedy dobré vědět, že s recepty není třeba jezdit až na druhý konec města, vše lze vyřídit přímo na místě.

Lékárna Kroměříž patří do sítě BENU, lékárenského velkoobchodu, zaujímajícího vedoucí pozici na českém farmaceutickém distribučním trhu. Pacienti si zde mohou vybrat ze široké nabídky volně prodejných léků, doplňků stravy, produktů zdravé výživy, léčebných čajů a bylinek. Dietní potraviny tady najdou lidé, kteří mají různá omezení ve stravování kvůli svému zdravotnímu stavu, například ti, kteří musejí mít bezlepkovou výživu nebo trpí cukrovkou. Zajímavý sortiment v lékárně najdou i vyznavači ekologicky zcela čistých biopotravin.

Certifikovaní lékárníci nemocným i ostatním zákazníkům poskytují osobní konzultace, při kterých na požádání komplexně vyhodnotí všechny užívané léky a upozorní na riziko možného negativního působení léčiv mezi sebou. Poradí i s výběrem potravin, bylinek a životním stylem.

Vše potřebné pro správný vývoj svých potomků v lékárně najdou maminky. Jsou to nejen výrobky umělé výživy, ale také vitamíny, minerály, plenky a další pomůcky pro kojence i větší děti. Ve vitrínách lékárny je i dermatologická kosmetika, určená pro péči o kůži, vlasy, nohy a ruce těm, kterým nevyhovují běžně prodávané značky kvůli zvýšené citlivosti na látky v kosmetice obsažené. Je dobré sem zavítat i před dovolenou u moře a v exotických zemích a vybrat si opalovací přípravky a doplňky stravy, posilující imunitu a trávení.