Brýle nebo kontaktní čočky?

Rozbily se vám brýle a nechcete kupovat nové? Ty vaše, na které jste zvyklí, vám opraví oční Optika Novum. Má dvě pobočky, v Hlučíně a v Ludgeřovicích. Opravují v nich brýle jak sluneční, tak dioptrické. Letují kovové obruby, mění náhradní díly, opravují obruby ze všech materiálů a zabrušují čočky do obrub. Pokud si chcete raději pořídit brýle nové, budete překvapeni, jak velká nabídka dioptrických brýlí a za jak příjemné ceny vás v optikách Novum čeká. Určitě si z ní vyberete.  Nejvíce se prodávají brýlové obruby, u nichž je rám očnice po celém obvodu brýlového skla. Celorám je zároveň jediným typem obruby, do kterého je možné vsazovat minerální brýlová skla. Tyto brýle jsou pevné, drží tvar, chrání brýlové čočky před poškozením a vydrží většinou i nechtěné pády. Jsou ale oproti jiným typům těžší, více nápadné a ohraničují zorné pole. Typu brýlí s poloobrubami chybí dolní nebo horní část očnice. Obruba díky tomu nepřekáží při pohledu. Do těchto brýlí se vkládají plastové čočky, brýle jsou méně nápadné a lehčí. Vyrábějí se obruby i bez očnic, říká se jim vrtané. Jsou lehké, nenápadné, zorné pole v nich není nijak narušeno, ale jsou náchylnější k poškození.

Aby vám v optice pomohli co nejlépe, změří váš zrak odborný personál na profesionálních přístrojích a doporučí typ brýlových čoček. Ty mohou být jednoohniskové nebo víceohniskové. Jednoohniskové čočky korigují oční vady na jednu vzdálenost, mohou vyřešit vidění do dálky, na střední vzdálenost nebo jen do blízka. Víceohniskové čočky jsou bifokální neboli dvouohniskové, případně multifokální. Bifokální mají přídavnou čočku, multifokální umožňují přechod z dálky přes střední vzdálenost do blízka.

Sportovci a ti, kterým brýle z jakéhokoliv důvodu nevyhovují, si mohou koupit kontaktní čočky. V optice je zákazníkům nejen pomohou vybrat, ale také poradí s jejich aplikací a údržbou. Přestože se aplikace čoček jeví na první pohled jako nesnadná, opak je pravdou. V optice Novum, která zákazníkům nabízí služby už dvacet let, vám to odborníci s dlouholetými zkušenostmi rádi předvedou.