Lékař z Lískovce dětem rozumí

Zkušený pediatr s dlouholetou praxí, docent MUDr. Lubomír Kukla, CSc., praktický lékař pro děti a dorost, ordinuje v Brně ve čtvrti Starý Lískovec. Rodiče a jejich ratolesti najdou jeho ordinaci v příjemném prostoru v Kurské ulici 2. Má smlouvu se šesti zdravotními pojišťovnami, revírní bratrskou, vojenskou, všeobecnou, českou průmyslovou, ministerstva vnitra a oborovou zdravotní, takže se k němu mohou hlásit prakticky všichni. Přijímá i cizince, protože se bez problémů domluví anglicky a rusky. Ordinuje každý den, první pacienty ošetří už v 7:30 hodin, v úterý je v ordinaci až do 18. hodiny večerní pro ty rodiče, kteří mají delší pracovní dobu. Nedělá mu problém vyrazit do terénu za pacienty, kteří se nemohou na Kurskou dopravit s ohledem na zdravotní potíže. Rodiče a mladé lidi instruuje také po telefonu nebo prostřednictvím e-mailu, jak mají po projevech prvních příznaků nemoci postupovat.

Jeho ordinace je dobře dostupná i pro maminky s kočárky, speciálně pro kojence je určen přebalovací pult. Docent Kukla se pediatrii věnuje dlouhá profesní léta, přistupuje k dítěti s ohledem na sociální postavení rodiny, nabízí i netradiční alternativní postupy léčby.

Neodmítne ani mladé lidi, kteří už dětským nemocem odrostli, a potřebují lékařské zprávy pro různé instituce, na pobytové akce, na brigádu i při nástupu do zaměstnání, případně potravinářský průkaz nebo potvrzení pro autoškolu. Má pochopení i pro jejich starosti téměř dospělých lidí.

Pacienti si v jeho barevně a pohádkovými postavami vyzdobené lékárně mohou nechat aplikovat povinná i nadstandardní očkování.