Na gril jen kvalitní čerstvé maso

Jarní měsíce s sebou spolu se sluníčkem přinášejí možnost posedět s rodinou nebo přáteli venku na zahradě a připravit si oběd nebo večeři na grilu. Nejlépe chutná šťavnaté čerstvé maso, dobře naporcované, nachystané na okamžitou přípravu. Takové, jaké koupíte v řeznictví na Sušilově náměstí v Rousínově. František Janeček při práci používá osvědčené řeznické postupy a metody, odebírá produkty jen od prověřených dodavatelů, kteří dbají na správnou výživu zvířat, dobré zacházení i porážku. V prodejně si lze vybrat z pestré nabídky vepřového, hovězího a také drůbežího masa, kuřecího, krůtího a slepičího. Nechybí ani vnitřnosti, kosti na polévku, sádlo a další masný sortiment. Pracovníci řeznictví rádi poradí, jaký druh masa je na konkrétní druh pokrmu nejvhodnější.

Kromě provozovny řeznictví je na stejné adrese i uzenářství. Masné výrobky se tady vyrábějí podle tradičních domácích receptur, přidává se do nich jen sádlo, sůl, koření a česnek. Zpracovávají se uzením, vařením a pečením, na pultě jsou ale i čajovky, bílé a vinné klobásy, určené k přímé spotřebě nebo k další tepelné úpravě. Měkké salámy, šunkový, gothaj, hodonínský, kabanos a další, se vyrábějí ze směsi hovězího a vepřového masa a dalších přísad. Točené salámy jsou narážené do kvalitních přírodních střívek, tyčové do umělých obalů. Mají jemnou chuť a jsou určené k rychlé spotřebě. Déle nám vydrží trvanlivé salámy s menším obsahem vody, které můžeme skladovat zavěšené na chladném místě. Velmi oblíbený je lovecký, turistický a paprikový. Náročnou výrobní technologií prochází maso při přípravě slaniny, debrecínské pečeně nebo různých druhů masných rolád. Vyhledávaná jsou také uzená masa, syrová i tepelně opracovaná. Janečkovo uzenářství je vyhledávané kvůli vynikajícím tradičním pochoutkám, jako jsou tlačenky, domácí klobásy, jitrnice a jelítka.