Když onemocní náš mozek

Většina lidí strádá fyzickými neduhy, může se však stát, že onemocní psychika člověka. Spouštěčem nepříjemného stavu, se kterým si jedinec ani jeho okolí nedokáže poradit, může být vysoce stresová situace, jako je úmrtí partnera nebo dítěte, rozvod, ztráta zaměstnání, vážné onemocnění, a také alkohol nebo drogy. Jen odborník pozná, zda jde o stav dočasný, který pomine, nebo o první příznaky závažného onemocnění, které si zpravidla neseme v naší genetické výbavě a které nás bude provázet až do konce života.

V Moravskoslezském kraji, u Opavy, v městečku Hrabyně je připravena svým pacientům pomoci MUDr. Markéta Dobrá. Její pomoc vyhledávají nejen místní lidé, ale i lidé z okolí. Dobrá psychiatrie s.r.o. poskytuje péči v celém spektru psychiatrických chorob, věnuje se psychotickým, afektivním a úzkostným poruchám, poruchám spánku a dalším problémům, které člověku znemožňují žít běžným způsobem života. Její ordinace se nachází v budově ústavní sociální péče a má bezbariérový přístup. MUDr. Markéta Dobrá ordinuje v úterý, ve středu a v pátek od devíti do devatenácti hodin, dá se s ní ale domluvit individuální sezení. Na konzultaci, terapii a psychoterapii je třeba se objednat, výjimkou jsou akutní klienti. Lékařka má smlouvy s pěti zdravotními pojišťovnami, Všeobecnou, Ministerstva vnitra, Českou průmyslovou, Oborovou zaměstnanců bank, pojišťoven a stavebnictví a Revírní bratrskou pokladnou.

MUDr. Markéta Dobrá preferuje lidský a empatický přístup, pracuje ráda v příjemném prostředí, pomáhá a poradí v náročných životních situacích. Pacienti její přístup oceňují a velmi pozitivně ji hodnotí. K MUDr. Dobré se mohou objednat dospělí všech věkových kategorií, v dopoledních hodinách se přednostně věnuje tělesně handicapovaným klientům. Lékařka se zapojila do práce komunity U Dobré naděje se sídlem v Krásné pod Lysou Horou 334, jejímž cílem je vytvořit možnost pobýt ve společnosti chápajících osob v době, kdy se klient cítí špatně nebo osaměle. Lidé se tady setkávají, jezdí na výlety do přírody, zúčastňují se tvůrčích odpolední, rekondičních pobytů a dovolených doma i v zahraničí.