Příroda zdrojem léčebných látek

Naše zdraví je těsně spojeno s přírodou, s bylinkami a vším, co kolem nás roste.

AROMATERAPIE je jedním z nejstarších způsobů využívání sil přírody a Karel Hadek se stal jejím průkopníkem v naší zemi. Základem přípravy léčebných a ošetřujících prostředků je látka, ve které se rozpouštějí a rozptylují éterické oleje ze siličných rostlin. Jsou to přírodní rostlinné oleje a vosky, většinou za studena lisované, které umožňují snadné vniknutí účinných látek do organismu. AROMATERAPII lze definovat jako řízené používání esenciálních – éterických olejů k udržování, podpoře a zlepšení fyzické, psychické i duchovní pohody.

Aromatické látky se používají nejen k výrobě kosmetiky pro člověka, ale především přípravků pro zdraví a krásu. Společnost 1. Aromaterapeutická KH a.s., je výrobcem aromaterapeutických přípravků pro lidi, zvířata a rostliny. Všechny produkty značek KAREL HADEK, AROMAFAUNA, AROMAFLORA a BELAIR PUR jsou šetrné k životnímu prostředí a podporují zdraví lidí, zvířat a rostlin.  Všechny produkty jsou řazeny do oblasti aromaterapie.

Kosmetické přípravky KAREL HADEK najdete především v kosmetických a masérských salonech, lázních, ordinacích specialistů a lékárnách.

AROMAFAUNA se intenzivně vyskytuje ve veterinárních ordinacích, protože i zvířata trpí ekzémy, lupy, mají alergie a problémy s kůží. Produkty AROMAFAUNY jsou vhodné pro psy, kočky, koně, ptáky, různá drobná zvířata, a dokonce pro obyvatele terárií.

AROMAFLORA pomáhá rostlinám zbavit se prachu, a přitom získat odolnost vůči škůdcům.

BELAIR PUR vytváří voňavé prostředí domova, kanceláří, školek, tělocvičen.

Vůně siličných rostlin rostoucích na loukách a v lesích se pomalu vytrácí z našeho života, a právě AROMATERAPIE nám vůně přírody vrací zpět.