Někteří lidé říkají, že se bez masa docela dobře obejdou, stačí jim potraviny a jídla rostlinného původu, jiní si svůj život bez pořádného steaku, klobásy nebo uzené krkovičky vůbec nedovedou představit. Zástupcům druhé skupiny asi není třeba dlouho představovat příjmení Steinhauser, práci s masem se tato rodina věnuje po generace už od roku 1790.
Řezník Ladislav Steinhauser se narodil v roce 1903 v Novém Městě a s manželkou Annou začal podnikat v roce 1931 v Deblíně u Tišnova. Vybudoval tady prodejnu s malou porážkou a výrobou uzenin. V Deblíně bylo řezníků sice pět, ale brzy se v konkurenci prosadil a masem i výrobky z něj začal zásobovat okolí. Jeho syn Ladislav, který se narodil v roce 1928, rozvážel maso na vozíčku taženém psy, později si pořídili auto. V roce 1950 byla firma vyvlastněna, zakladatel firmy pracoval jako skladník, jeho žena jako dělnice. V roce 1968 se do své prodejny oba vrátili, ale Ladislav po roce nečekaně zemřel. Jeho žena Anna prodejnu vedla až do svých sedmdesáti let. Jejich syn Ladislav pracoval v podniku Masného průmyslu, nejprve jako učitel na odborném učilišti, potom jako výrobní náměstek a ředitel. Jeho syn Ladislav, narozený v roce 1954 jako představitel už třetí generace Steinhauserů, pracoval na Vysoké škole veterinární v Brně, v roce 1991 pronajal tišnovské jatky, začal je spolu s otcem opravovat a zahájil masnou výrobu. Vybudoval jí skvělé jméno, získal pro svůj podnik všechny potřebné národní i mezinárodní certifikáty a status školícího střediska pro veterinární hygieniky. Každodenním standardem se stala vysoká péče o kvalitu výrobků, hygiena a pořádek v provozu. V jeho úsilí pokračuje od roku 2014 syn Ing. Ladislav Steinhauser. Kromě podnikové prodejny v Tišnově na Karasově ulici si zákazníci našli cestu také do další tišnovské prodejny „u Penny“, v Brně v centru města na Joštově a v Řečkovicích, v Blansku, v Boskovicích a v Rajhradu. Do řady dalších prodejen se maso a masné výrobky s charakteristickým oválem na obalu vozí. Do prodejny Montík v Tišnově chodí maso nakupovat majitelé mazlíčků. Zákazníci si už zvykli, že na pultech řeznictví Steinhauser najdou dobře opracované hovězí a vepřové maso, salámy, šunky, uzená masa, trvanlivé salámy a klobásy, párky, kabanos a různé speciality, jako je anglická slanina, cikánská pečeně, debrecínka, sekaná a další.