Celá konstrukce vzniká na pozemku investora

Dřevostavby od prvotního návrhu až po samotnou realizaci dodá klientovi společnost Paned s. r. o. Pomůže také s vyřízením stavebního povolení a v případě zájmu zprostředkuje odborné poradenství zkušeného architekta. Investor dostane ještě před zahájením výstavby vizualizaci svého budoucího obydlí, aby měl jasnou představu, jak bude jeho dům vypadat.

Paned buduje domy stavebním systémem Two by four, který se používá hlavně v USA a v Kanadě. Tam se touto technologií buduje až 85 procent staveb. Domy nejsou typové, vznikají jako individuální projekty, které plně vycházejí z představ a požadavků investora. Celá konstrukce probíhá na pozemku, kde bude budoucí dům stát, majitel tak má možnost celý proces sledovat a kontrolovat. Je přímým svědkem výstavby nejen jako celku, ale také u ukládání izolace, rozvodů vody a elektroinstalace. Firma Paned používá k výstavbě lepené KVH profily různých šířek, předem opracovaných na CNC strojích s vysokou mírou přesnosti. Dům vzniká velmi rychle, od čtyř do šesti měsíců, a velkou výhodu je to, že ještě během výstavby lze provádět některé změny. Dřevostavby budované technologií Two by four lze stavět i na těžko přístupných místech, není třeba používat dopravní a manipulační techniku, budovat příjezdovou cestu a zpevněnou plochu pro těžkou techniku. Stavební sezóna není závislá na počasí, dřevostavby se dají stavět i během zimních měsíců.

Stěny domu se skládají z několika vrstev, pod tenkovrstvou omítkou je minerální izolace, sádrovláknitá deska, další minerální izolace, parozábrana a za třetí vrstvou minerální izolace je deska Rigistabil. Místo vrstev minerální izolace může být celulózová a dřevovláknitá izolace. Uvedením způsobem lze stavět přízemní i patrové domy.