Nedostatek minerálů v těle lze nahradit

Společnost Galenická laboratoř Ostrava nabízí svoje výrobky od roku 1993, navázala na tradiční výrobu léčiv z roku 1930. Při výrobě používá technologie vycházející z tradiční výroby, ale přenesené do moderní doby. Výroba léčiv, potravních doplňků, kosmetiky a veterinárních přípravků ve firmě podléhá přísným technologickým a hygienickým normám.

Nejvíce zákazníků je z Ostravy a Moravskoslezského kraje, zboží je ale žádané i v jiných částech České republiky a také v zahraničí. Firma Galenická laboratoř Ostrava nabízí jiným firmám volné kapacity k výrobě léčebných a kosmetických produktů.

V sortimentu laboratoře jsou léky a léčivé látky, a to zejména tablety s obsahem hořčíku a vápníku. S ohledem na poptávku jsou nabízena i léčiva, která spadají do oblasti homeopatie. Aktuální informace o přípravcích společnosti lze najít na stránkách Státního ústavu pro kontrolu léčiv. Přípravky se prodávají ve velkoobchodu, a to pro lékárníky a majitele internetových obchodů s farmaceutickým zbožím, běžní konzumenti mohou objednávat menší množství prostřednictvím e-shopu. V e-shopu lze nakoupit minerály zejména na bázi hořčíku, vitamíny a doplňky stravy, masážní a kosmetické přípravky a Kitl sirupy s vysokým podílem ovocné složky nebo bylin. Masti jsou vyrobeny z extraktů bylin, pomáhají na bolesti kloubů, svalů, na artrózu a sportovní poranění nebo pohmoždění.

Hořčík patří k nejdůležitějším prvkům v našem těle, podílí se na téměř třech stovkách reakcí v organismu a potřebuje ho každá buňka lidského těla. Je důležitý pro svaly a jejich kontrakce i pro přenos nervových vzruchů. Nachází se hlavně v kostech a zubech. Jeho nedostatek se projevuje podrážděností, náladovostí nebo svalovými křečemi. Obsah hořčíku v běžných potravinách se bohužel snižuje, navíc ho dokážeme využít jen z třiceti procent. Studie ukazují, že tento minerál chybí zhruba třetině české populace. Nejspolehlivějším řešením je proto dodávat ho tělu ve formě potravinového doplňku.