Praktický lékař a internista v jedné osobě

Ulice Dukelská 949, Poděbrady – to je adresa, kde ordinuje MUDr. Pavel Zezula, praktický lékař pro dospělé. Poskytuje léčebnou a preventivní péči v rámci praktického lékařství a interního lékařství. V ordinaci ho pacienti mohou navštívit každý všední den už od půl sedmé ráno, v pondělí, ve středu a v pátek ordinační hodiny končí v půl třetí, ve čtvrtek v 16 hodin a v úterý je prodloužená ordinační doba až do 18. hodiny pro ty, kteří se během dne jen těžko k lékaři dostanou. Každý den kromě čtvrtka se provádějí odběry krve a moči až do půl deváté.

MUDr. Pavel Zezula má dlouholetou praxi, a to je také to, co na něm lidé oceňují. Dokáže pacienta uklidnit, dodat mu sebedůvěru a vědomí toho, že nikdo se nesmí při onemocnění předem vzdávat, ba naopak s nemocí aktivně bojovat. MUDr. Zezula provádí u předem objednaných pacientů interní vyšetření s cílem stanovit diagnózu a doporučit další léčbu.

Tradiční vyšetřovací metodou interního lékařství je pohled a pohmat, k modernějším přístrojům patří fonendoskop a tonometr. MUDr. Zezula  má k dispozici také přístroj na měření elektrické srdeční aktivity, neboli EKG, holter a INR tester na srážlivost krve. Další informace o zdravotním stavu pacienta získává z výsledků biochemických, hematologických a mikrobiologických rozborů krve, moči, případně stolice a z výtěrů tělesných dutin. Na základě celkového vyšetření lékař v případě potřeby předepíše léky nebo může doporučit některé zobrazovací vyšetření. Interního vyšetření se nemusí nikdo obávat, je bezbolestné, trvá třicet až čtyřicet minut. Jediným omezením je nutnost podrobit se odběrům krve a moči na lačno.

MUDr. Pavel Zezula má uzavřenou smlouvu s Všeobecnou zdravotní pojišťovnou, přijímá i cizince, domluví se anglicky, německy, rusky a řecky. Pro méně pohyblivé pacienty je dobrou zprávou to, že ordinace v Dukelské ulici je bezbariérová.