Výroba rozvaděčů a montáž programovatelných automatů

největší objem prací uskutečnila na investičních akcích v oboru vytápění a teplárenství. Poskytuje servis měřící a regulační techniky, a také se servisem spojené opravy přístrojů. Díky servisu mají pracovníci firmy informace o spolehlivosti různých výrobků, jejich nejvhodnějších aplikacích, jejich chování a spolehlivosti v nestandardních aplikacích.

Firma RS2000 spolupracuje s předními výrobci měřící a regulační techniky. Kromě již zmíněného měření a regulace technologických procesů se společnost věnuje projektování v oblasti elektroinstalací, silnoproudých rozvodů, řídících systémů, dodává komponenty měření a regulace, montážní materiál, software řídících systémů, odlaďuje a oživuje regulační okruhy, provádí revizi elektrického zařízení a přístroje měření a regulace opravuje. Ve spolupráci s partnerskými organizacemi je společnost RS2000 schopna zajistit kompletní dodávku zařízení včetně stavebních prací a montáže technologie.

Programovatelný logický automat je průmyslový počítač, používaný pro automatizaci procesů v reálném čase. Je pro něj charakteristické, že program vykonává v cyklech. PLC automaty se od běžných počítačů liší i tím, že jejich periferie jsou přímo uzpůsobeny pro napojení na technologické procesy. Převážnou část periferií v tomto případě tvoří digitální vstupy a digitální výstupy. Pro další zpracování signálů a napojení na technologii jsou určeny analogové vstupy a výstupy. Firma RS2000 vyrábí a montuje elektrické rozvaděče nízkého napětí. Výroba je spíš kusová, osazené rozvaděče nacházejí uplatnění v energetickém, strojírenském a teplárenském průmyslu, a také v bytových a rodinných domech. Montují se jak do sériově vyráběných, tak do atypických skříní, jejichž výrobu zajišťují zámečnické dílny.