Brýle jako zdravotní pomůcka a módní doplněk

Doby, kdy se lidé za brýle styděli a raději je nenosili, i když jim špatný zrak působil potíže, jsou dávno pryč. Přesto se někteří nedokáží rozhodnout, jaké brýle si pořídit, a do návštěvy optiky se jim nechce.

Věra Hoblová, která vlastní oční optiku v Mariánských Lázních a ve svém oboru se pohybuje více než 25 let, dokáže negativní pocity dokonale rozptýlit. Působí rovněž jako brýlová vizážistka a svým zákazníkům se věnuje tak dlouho, než si vyberou brýle, které jim poskytnou nejen ostré a komfortní vidění, ale budou jim dokonale sedět a slušet. Brýle se tak stanou zdravotní pomůckou a zároveň módním doplňkem.

Kdo žije aktivně, měl by si brýlí pořídit hned několik, na denní nošení, na společenské akce, případně na sport a další aktivity. Ženy si často kupují brýlové obruby různých barev podle svého šatníku nebo brýlové obruby světových módních značek jako Hugo Boss, Prada, Gant, Tom Tailor, Guess, Fendi a další.

V prodejně poskytují odborně vzdělané pracovnice poradenství v oboru oční optiky a optometrie, pomohou s řešením zrakových vad jako je tupozrakost, šilhání a astigmatismus. Zrak zákazníka před nákupem změří, případně poradí s aplikací kontaktních čoček. Zábrus nových skel se provádí přímo v optice, proto je zhotovení brýlí velmi rychlé a zákazník na brýle nemusí dlouho čekat. Může si zde svoje brýle také nechat opravit, a to včetně letování, kompletně vyčistit ultrazvukem, nechat si opravit drobné opotřebení obrub a vyměnit poškozené díly. Kromě dioptrických se v optice na Hlavní třídě prodávají také kvalitní sluneční brýle, lupy, řetízky na brýle, brýlová pouzdra, oční kapky, roztoky na kontaktní čočky a okluzory.

Do klasických obrub se obvykle dávají jednoohniskové čočky, multifokální skla na všechny vzdálenosti, pracovní kancelářské nebo ochranné dioptrické pro práci u počítače s úpravou proti únavě očí. Kromě toho si zákazníci mohou pořídit brýle se slunečními dioptrickými čočkami, slunečními zabarvovacími čočkami, se speciálními barevnými filtry nebo se sportovními zakřivenými čočkami. Milovníci vodních sportů a potápění uvítají možnost si koupit dioptrické plavecké brýle a brýle na potápění.