Jít k soudu bez advokáta je riziko

Vrhat se do právních sporů bez zastoupení advokátem je čirý hazard, protože právo je v České republice velmi komplikované a lidé bez odpovídajícího vzdělání nejen snadno chybují, ale nedokáží použít argumenty, které je mohou ochránit. Domluvit se na zastoupení advokátem je vhodné u sporů kvůli dědictví, neplacení výživného, u sporů s obchodním partnerem i při sepisování důležitých právních dokumentů. Neznalost hmotného a procesního práva může mít pro laika řadu nepříjemných důsledků, od průtahu řízení až pro prohraný spor.

Advokátní kancelář JUDr. Petra Ošmery je svým klientům k dispozici v kteroukoliv denní i noční dobu, o pracovních dnech, víkendech i ve svátcích a sejít se lze v kanceláři na Kounicově ulici i u klienta. Advokát JUDr. Petr Ošmera pracuje při řešení právních úkolů efektivně, svou činnost maximálně přizpůsobuje časovým potřebám klientů. Zpracovává právní analýzy, podání, smlouvy a právní dokumenty, poskytuje poradenské služby a konzultace, zastupuje klienty při soudních sporech, a to především v trestních věcech.

JUDr. Petr Ošmera je absolventem Masarykovy univerzity v Brně, studijního oboru Právo a právní věda. Od roku 2000 se věnuje advokátní praxi, zpočátku působil jako koncipient v advokátní kanceláři JUDr. Vlastimila Vlka, načerpal tam bohaté zkušenosti především z trestně právní problematiky. V roce 2006 složil advokátní zkoušku a hned v následujícím roce si otevřel vlastní advokátní kancelář. Zabývá se trestním, občanským, obchodním a rodinným právem. Pomůže při přípravě trestních oznámení a při uplatňování nároků poškozených, má bohaté zkušenosti jako obhájce. Poskytuje rovněž právní poradenství při pořizování závěti, zastupuje klienty v dědickém řízení, ověřuje pravost podpisů. Tyto konzultace jsou zpravidla jednorázové, je však připraven svého klienta zastupovat dlouhodobě ve všech jeho právních záležitostech, a to v exekučních a insolvenčních řízeních, při vymáhání pohledávek, při rozvodu manželství i úpravě poměrů k nezletilému dítěti.