Drastich s.r.o. – les je jejich pracovní život

Firma Drastich s.r.o. se může pochlubit již více než třicetiletou historií a obrovským respektem vůči lesům a jeho zákonům – přírodním i legislativním. Ostatní společnosti by se tedy mohly od Drastichu učit, jak si umět poradit s potřebami lesů a zároveň s přáními jejich majitelů. Konkrétně tato firma se zaměřuje na šetrnou a ekologickou těžbu dřeva, kterou zajišťuje pomocí moderních harvestorových uzlů a dalších pokročilých těžebních technologií.

Společnost Drastich také nabízí prodej palivového dřeva. Na skladě má jak jehličnaté, tak i listnaté dřevo, přičemž dopravu na zákazníkem vybrané místo určení zajišťuje zdarma do 15  kilometrů. Další z hlavních oblastí, na kterou se Drastich zaměřuje, je pochopitelně pěstební činnost. V současné době spravuje 2,5 hektarů lesních školek a 2000 metrů čtverečních fóliovníků. Roční produkce a prodej sazenic několika druhů jehličnatých stromů je 400 – 500 tisíc kusů.  Ročně sází vlastní kapacitou cca 500 tisíc sazenic pro zákazníky, u kterých provádí následnou péči do zajištění.

 

Příroda a spokojenost klientů jsou pro ně vším

Tato firma stojí na hodnotách jako jsou respekt k přírodě a všem jejím potřebám, spolehlivosti ve vztahu k zákazníkům a v zajištění jejich maximální spokojenosti výhradně pomocí metod šetrných k životnímu prostředí. Od založení firmy 12. prosince 1991 se Drastich rychle rozrůstá a dnes už patří mezi nejstabilnější lesnické firmy na Vysočině.  Drastich navíc úzce spolupracuje s Lesnickou a dřevařskou fakultou v Brně v oblasti výzkumu. Výsledky výzkumů se pak snaží aplikovat do praxe – díky tomu kupříkladu jeho vyvážecí technika nepoškozuje lesní cesty.

Kromě těžby dřeva a pěstební činnosti se tato firma dokonce věnuje také chovu sportovních koní. Rozhodně v jejím repertoáru tedy nenajdeme pouze profesionální lesní práce, byť ty tvoří jasnou majoritu. Firma Drastich si navíc zakládá i na hodnotách, které budou dávat smysl i příštím generacím. I díky tomu je Drastich jednou z nejúspěšnějších firem v oblasti lesnictví východně od Prahy.