Objevte kouzlo elegantních terazzo podlah

Pavlo Kozak zajišťuje profesionální renovaci mramorových, pískovcových i žulových podlah, teras a schodišť na území České i Slovenské republiky. Mimo to se zabývá renovací a vyléváním nových terazzo podlah. Terazzo nebo teraco je směs cementu, barviv a kamenných drtí z mramoru, která se využívá k výrobě povrchů a nahrazuje klasický přírodní kámen. Terazzo podlahy jsou pro své vlastnosti s oblibou využívány do veřejných prostor, hal či nákupních pasáží, ale také jako moderní podlaha v kuchyni nebo předsíni. Lité terazzo podlahy lákají elegantním vzhledem i flexibilitou, neboť díky technologii lití zapadnou do místnosti jakéhokoliv tvaru. Jednoduchá údržba díky povrchu beze spár je další nespornou výhodou. Tyto podlahy jsou navíc vhodné k podlahovému topení.

Terazzo podlahy mohou mít jakoukoliv barvu a hodí se tak ke každému materiálu. Podlaha z teraca se pyšní především pevností a voděodolností. Díky obsahu mramorové drti různých velikostí se lité terazzo podlahy výrazně odlišují od klasických cementových. Terazzo se lije na vrstvu betonu, po zalití následuje broušení a na závěr se podlaha impregnuje a voskuje, díky čemuž je chráněna před poškozením. Pavlo Kozak zajišťuje kromě samotného vylévání nových podlah také jejich následnou péči broušením, leštěním a chemickým hloubkovým mytím. K broušení a leštění využívá i metodu HTC DCS Twister, což je čistící systém, který díky diamantovým kotoučům přináší oslnivé výsledky.

Podnikatel Pavlo Kozak nabízí také prvotřídní péči o mramorové podlahy. Podle stavu kamene a individuálních přání zákazníka zvolí nejvhodnější způsob povrchové úpravy od krystalizace po broušení. Krystalizace je způsob povrchové úpravy kamene, která příznivě ovlivňuje jeho vzhled a vlastnosti. Krystalizací se na povrchu dlažby vytvoří sklovitá vrstva, která zanechává podlahu dlouhodobě lesklou a vysoce odolnou proti mechanickému opotřebení. Ještě před samotným procesem krystalizace je třeba mramor vhodně připravit, a to buď lehkým broušením a leštěním nebo hlubokým broušením, které vyrovná výškové rozdíly v dlažbě.