Plavecké středisko pečuje o plavce ze základních škol i malé závodníky

Plavání patří k nejstarším a základním pohybovým dovednostem člověka. V současnosti je plavání oblíbeným sportem mezi všemi věkovými skupinami, a to především pro svoje pozitivní dopady na fyzické i duševní zdraví. Během pohybu ve vodě protahujeme zkrácené svaly a plavání je díky komplexnímu zapojení mnoha svalových skupin efektivním tréninkem. Pravidelné plavecké tréninky přispívají mimo jiné ke zvýšení kapacity plic, díky čemuž dokáže naše tělo efektivněji využívat kyslík.

Královehradecké plavecké středisko Zéva zajišťuje plaveckou výuku pro žáky základních škol i předplaveckou výuku pro děti z mateřských škol už více než 40 let. Hlavní činností plaveckého střediska je právě realizace výuky plavání pro žáky základních škol z okresu Hradec Králové. Výuka plavání pro děti z mateřských škol je přizpůsobena jejich potřebám a psychomotorickému zrání dětí v tomto věku. Předplavecká výuka probíhá hravou formou se soutěžními prvky.

Plavecké středisko zajišťuje také mimoškolní aktivity, ať už lekce aerobního cvičení pro dívky nebo závodní plavecké tréninky. Středisko Zéva nezapomíná na žáky ani v období letních prázdnin. Během léta mohou děti navštěvovat intenzivní výuku základního, zdokonalovacího i kondičního plavání formou příměstských táborů ve 4 turnusech. Děti jsou rozděleny do skupin podle věku a plaveckých dovedností, a během zábavného programu mají možnost výrazně zlepšit své plavecké dovednosti, potkat nové kamarády a dopřát svému tělu komplexní trénink.

Oblíbený klub Potápky je určen pro děti ve věku od 3 do 5 let a jejich rodiče. Děti si zvykají na práci v kolektivu vrstevníků a zároveň s rodiči pilují své plavecké dovednosti a utužují si zdraví. Děti od 4 let mohou docházet do plaveckého klubu bez rodičů, zkušení instruktoři se postarají o začínající i pokročilé plavce a díky svému lidskému přístupu zajistí bezpečné prostředí i pro nesmělé děti. Kvalitní péče se dostává začínajícím i pokročilým závodním plavcům, kvalifikovaní instruktoři dohlíží na jejich plaveckou techniku, kondici i osobní zaplavané časy.