Česká technologická společnost vyrábí výkonné lithiové akumulátory na zakázku

Kvalitní akumulátory jsou klíčové pro automobilový průmysl, notebooky i mobily, ale také pro zabezpečovací systémy, zdravotnictví nebo armádu. Existuje mnoho druhů baterií, které se liší jak napětím, tak kapacitou, vybíjecí křivkou, životností či výší pořizovacích nákladů. Zásadní je také zvážit cyklus nabíjení a vybíjení baterie, pod kterým rozumíme jak napětí potřebné k nabíjení, dobu nezbytnou pro nabití, dostupnost nabíjecího zdroje, tak potenciální nebezpečí v průběhu nabíjení. Technologické možnosti a poznatky ženou výrobce rychle kupředu, a pomalu se tak odstupuje od nikl-metalových hybridových akumulátorů, olověných akumulátorů i alkalických akumulátorů, na vzestupu jsou naopak baterie na bázi lithia, ať už lithium-iontové akumulátory nebo lithium-železo-fosfátové baterie.

Česká společnost Lithiumbat zakladatele Leoše Fialy se pohybuje v oboru vývoje a výroby akumulátorů už od roku 1996. LiFe baterie od firmy sídlící v Rozstání v Olomouckém kraji se vyznačují dlouhou životností při zachování ohromující efektivity a výkonu. V posledních letech se technologická společnost zaměřuje především na zakázkové lithiové akumulátory, které poptávají mnozí zákazníci napříč republikou i technologickými odvětvími. Společnost s dlouholetou praxí dodává vyspělé a spolehlivé akumulátory vyrobené přesně na míru danému klientovi.

Společnost Lithiumbat se jako jedna z mála v Česku specializuje na výrobu velmi perspektivních lithium-železo-fosfátových baterií (LiFePo). Jejich hlavní výhodou je bezesporu vyšší výkon ve srovnání s ostatními druhy akumulátorů. Lithium-železo-fosfátové baterie jsou technologicky vyspělejší konkurencí klasických olověných akumulátorů, oproti olověným bateriím totiž netrpí sulfatací, což je tvorba síranu olovnatého, který snižuje kapacitu baterií a zkracuje jejich životnost. LiFePo baterie se naopak vyznačují dlouhou životností, která se pohybuje mezi 4000–8000 nabíjecích cyklů, což odpovídá až 15-20 letům bezproblémového provozu. Lithiové baterie jsou navíc lehčí než alkalické baterie, a hodí se tak do přenosných zařízení. Mezi jejich klíčové vlastnosti patří i větší odolnost a celková bezpečnost a ekologie, jelikož je jejich recyklace snadnější než u ostatních druhů, a navíc v nich nejsou využívány toxické prvky, jako například kobalt.