Ověřená moravskoslezská firma vyrábí poctivé ovocné destiláty z ovoce a kvasu drobných pěstitelů

Lihovar a likérka Velká Polom je od roku 1996 odborníkem na výrobu a prodej kvalitního lihu, kterým zásobuje především zákazníky v Moravskoslezském kraji. Firma vyrábí technický líh, provádí jak obecnou, tak zvláštní denaturaci. Likérka Velká Polom produkuje lahodnou slivovici, třešňovici, vínovici či jablečný destilát. Zákazníci mohou od ověřené firmy kromě pravých ovocných destilátů zakoupit také 80% konzumní líh. Pravý ovocný destilát je alkoholický nápoj, v němž pochází veškerý obsažený líh z ovocného kvasu. Ačkoliv nejznámější je slivovice ze švestek, výborný destilát lze vyrobit z každého ovoce. Velkopolomské destiláty obsahují skutečně pouze líh z kvasu ovoce, na rozdíl od destilátů prodávaných v obchodních řetězcích, které jsou většinou „obohaceny“ o rafinovaný líh.

Velkopolomská Likérka vyrábí kromě poctivých destilátů i lahodné likéry. Naprostým favoritem zákazníků je Velkopolomský Tuzemáček, který se vyznačuje jemně nasládlou chutí a příjemným aroma, bez kterého se neobejde žádné cukroví či domácí grog. V nabídce je také jemná, křišťálově čistá vodka, základ nejrůznějších koktejlů, či safírově zelená osvěžující Zelená a samozřejmě i sladký višňový nápoj Griotte. Produkty prodává společnost maloodběratelům i velkoodběratelům prostřednictvím firemní prodejny ve výrobním areálu.

Zkušená firma nabízí zájemcům z řad drobných zahrádkářů mimo jiné službu pěstitelského pálení. Pěstitelské pálení znamená výrobu ovocného destilátu výhradně pro pěstitele ze surovin dodaných pěstitelem. Pěstitelem se rozumí plnoletá fyzická osoba, která na svém pozemku v České republice vypěstovala ovoce nebo ovoce obdržela ve formě naturálního plnění. Pálenice může takto pěstiteli vyrobit nejvýše 30 litrů absolutního alkoholu, tedy např. 60 litrů 50% destilátu. Velkopolomská lihovarnická firma je zárukou kvality a spokojenosti, svěřit jim k pěstitelskému pálení můžete jak celé ovoce, zejména hrušky a jablka, tak vlastní kvas. Pěstitelská pálenice disponuje kotlem o objemu 400 litrů, pokud tedy zákazník požaduje samostatné pálení pouze svého kvasu, musí ho mít 300-400 litrů.