Stravovat se v restauraci, koupit si lahůdkový salát s majonézou a dva rohlíky nebo si denně do práce nosit krabičky? To je dilema mnoha zaměstnaných lidí. A věřte mi, že ani jedna varianta řešení není ideální. Meníčka v restauraci určitě nejsou špatná, ale naobědvat se za obvyklých třicet minut a vrátit se zpět na pracoviště – to je sprint, který každý nezvládne. Zvlášť pokud musí jít na oběd několik minut pěšky. O ceně ani nemluvím…Lahůdkový salát, deset deka šunky nebo salámu – takové jídlo se velmi rychle zprotiví. A náš žaludek obvykle také protestuje. Zbývá si vařit doma, jídlo pečlivě zabalit do krabičky a v práci si ho ohřát. Jenže ne vždy je na přípravu dost času, také nemusí být na pracovišti mikrovlnná trouba a nějaké slušné místo, kde se dá oběd sníst.
Tyto starosti si rozhodně nemusejí dělat ve Starém Plzenci. Funguje tady MiJaP jídelna, která vaří domácí stravu a jídla v podobě meníček také rozváží. Strávníci ji najdou v Jiráskově ulici. Vaří tady každý všední den kolektiv kuchařů a kuchařek s více než dvacetiletou praxí. Meníčka se začínají vařit už brzy ráno, jídelna je otevřena od 9:45 do 12:30 hodin. Pro strávníky je připravena polévka a čtyři hlavní jídla. Vaří se tradiční meníčka s masem, nechybí dostatek zeleniny, saláty a sladká jídla. První varianta bývá masitá, často s knedlíkem, v menu si ale vyberou i ti, kteří dávají přednost méně kalorickým jídlům z drůbežího masa s bramborem, rýží nebo těstovinami. Čtvrté jídlo je obvykle určeno pro ty, kteří milují zeleninu, odlehčené saláty, vejce a omelety. Milovníci sladkého ocení koblihy, bublaninu, ovocné nákypy, buchtičky s krémem a další jídla doplněná bílou kávou nebo horkým kakaem.
Kdo se přijde najíst přímo do jídelny, zaplatí za kompletní oběd s polévkou 95 korun, bez polévky 90 korun.
Strava se po domluvě rozváží po Starém Plzenci a okolí v krabičkách nebo ve vlastních nádobách, ceny jídel jsou stanoveny individuálně a za rozvoz není účtován žádný příplatek.