Zákonnou povinnost zaměstnávat OZP za vás vyřeší náhradní plnění

Pokud provozujete větší podnik, jistě víte, že máte podle zákona o zaměstnanosti povinnost zaměstnávat osoby se zdravotním postižením. Každý zaměstnavatel s více než 25 zaměstnanci musí splnit povinný 4% podíl osob zdravotně postižených (OZP) na celkovém počtu zaměstnanců. To lze splnit několika způsoby – osobu zdravotně postiženou můžete zaměstnat v pracovním poměru, můžete od ní také odebírat výroby nebo služby, případně lze tuto povinnost nahradit odvodem do státního rozpočtu. Ovšem najít OZP se zájmem právě o vaši firmu v konkrétní lokalitě není jednoduchým úkolem, proto podnikatelé často svěřují tuto povinnost do rukou agentur, které zajišťují náhradní plnění.

Česká společnost KVALITA náhradní plnění, s.r.o. je spolehlivým partnerem v oblasti náhradního plnění už přes 20 let. Náhradní plnění je praktické řešení pro všechny firmy s více než 25 zaměstnanci, které chtějí místo odvodu do státního rozpočtu podpořit ohroženou skupinu osob se zdravotním postižením, avšak nemohou splnit zákonnou povinnost přímo. Náhradní plnění zahrnuje produkty a služby od dodavatelů, kteří zaměstnávají více než 50 % osob se zdravotním postižením. Ověřená společnost KVALITA zajišťuje náhradní plnění pro všechna průmyslová odvětví podle potřeb klienta. Během dvaceti let činnosti navázala spolupráci s poctivými dodavateli a mezi spokojenými, věrnými zákazníky si vybudovala pověst spolehlivého partnera.

Druhá odnož firmy, Kvalita – družstvo služeb, poskytuje už čtvrt století profesionální úklid kancelářských budov, skladovacích prostor, výrobních hal, škol, venkovních prostor i jednotlivých domácností. Komplexní úklidové služby za rozumné ceny provádějí zkušení pracovníci v nejvyšší kvalitě. Kromě úklidových služeb provozuje družstvo Kvalita také fitness centrum v Českých Budějovicích. Nadstandardně vybavené moderní centrum KVALITA Fitness disponuje účinnými cvičebními přístroji i zkušenými osobními trenéry. V rozlehlých sálech probíhají pravidelně kolektivní lekce – od jumpingu na trampolínách, přes kruhové tréninky až po jógu či aerobic. Součástí fitness centra je i wellness vybavené finskou saunou, biosaunou, infrasaunou a relaxační zónou. Dopřát si dále můžete profesionální masáž různými metodami. Veškeré informace k fitness centru naleznete na https://klient.kvalita.com/fitness/.