Inovace ve světě zemních prací

Zemní, výkopové a terénní práce představují základní kameny každého stavebního projektu. Zahrnují široké spektrum činností od výkopu a odstraňování povrchových materiálů po modelování terénu či budování komunikací. Pečlivé provedení zemních prací je klíčové pro bezpečnost a stabilitu budoucích stavebních konstrukcí.

Firma Vladimíra Vrbického se na provádění zemních a výkopových prací specializuje už od roku 1998. Kvalifikovaní pracovníci provádějí drobné i náročné zemní práce a terénní úpravy, včetně demoliční činnosti za využití inovativních technologií. Moderní průmyslová firma realizuje veškeré práce bezpečně a šetrně s ohledem na okolní terén i životní prostředí. Mezi nabízenými službami najdou zákazníci také spolehlivou nákladní autodopravu, prodej kvalitních stavebních materiálů i rychlý odvoz sutě, štěrku a zeminy. Firma provádí zemní práce především v rámci Pardubického kraje, ale po předchozí domluvě zrealizuje zakázky i v jiných částech republiky. Během 26 let působení na trhu si firma vybudovala skvělou pověst, a to jak díky využívání kvalitních materiálů a dodržování smluvených termínů, tak díky individuálnímu přístupu a odbornému poradenství.

Firma s dlouholetými zkušenostmi dále provádí ve spolupráci se spolehlivými partnery kompletní realizace stavebních prací. Zákazníci si tak ušetří čas, peníze i nervy se sháněním nedostupných řemeslníků. Zruční pracovníci zajistí a přivezou veškerý stavební materiál a po dokončení projektu se postarají o důkladný úklid staveniště. Ověřená firma vám dokáže pomoci také s opravou zemědělské techniky nebo zapůjčením profesionálního nářadí a strojů.

Firma se každým rokem rozvíjí a modernizuje veškeré postupy, v roce 2020 zpracovala ve spolupráci se společností JIP-PROJEKT, s.r.o. projekt s názvem „Využití inovativních technologií Vladimír Vrbický“. Následně se stala úspěšným příjemcem podpory z Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost v rámci programu Nízkouhlíkové technologie. Firma si mohla díky projektu, spolufinancovaného z finančních prostředků EU, pořídit inovativní kolové rypadlo s třídící lžící a magnetickým separátorem, které umožňuje upravovat stavební a demoliční odpad na potřebné frakce. V důsledku toho došlo ke snížení nákladů na nákup stavebních materiálů, neboť soběstačná firma nyní využívá vlastní produkci stavebních materiálů. V roce 2021 se jim v rámci projektu Využití inovativních technologií, spolufinancovaného EU, podařilo dále zakoupit výkonný stroj CAT M318 včetně třídící lopaty MBCrusher.