Automatické zavlažovací systémy šetří čas i vodu

Automatické závlahové systémy představují moderní a efektivní řešení pro zavlažování zahrad, parků a dalších venkovních ploch. Jsou navrženy tak, aby rostlinám samostatně a rovnoměrně dodávaly vodu, čímž zajišťují jejich zdravý růst, a zároveň majitelům šetří čas i náklady.

Jak fungují AZS

Zdroje vody pro automatické závlahové systémy (AZS) mohou být napojeny na vodovodní řád, čerpací stanici v nádrži s dešťovou vodou, nebo přímo na studnu. Ovládání systému zajišťuje řídicí jednotka, kterou můžete řídit buď manuálně nebo přes Bluetooth či WiFi. Na jednotkách lze nastavit časy spouštění, délku zalévání a dny zavlažování jednotlivých sekcí. Závlahové sekce jsou rozděleny podle typu rostlin, umístění a potřebného průtoku vody, přičemž každou sekci ovládají elektromagnetické ventily schované v podzemních šachtách.

Výhody AZS

Díky AZS se nemusíte starat o pravidelné zavlažování – systém se postará o vše automaticky, a ušetří vám tak čas i námahu. AZS zajišťují v létě spolehlivý provoz i v nepřítomnosti majitele, a ten tak může bezstarostně odjet na dovolenou. Díky přesnému nastavení a použití senzorů je voda efektivně a rovnoměrně dodávána jen tehdy a tam, kde je skutečně potřeba. Systémy lze navíc snadno přizpůsobit specifickým potřebám různých částí zahrady, ať už jde o trávník, květinové nebo zeleninové záhony.

Specialisté na závlahové systémy

Závlaha Straka s.r.o. se již více než osm let specializuje na komplexní realizaci a servis závlahových systémů americké značky Hunter. Díky bohatým zkušenostem a profesionálnímu přístupu je firma schopna zajistit spolehlivé a efektivní zavlažování nejen pro soukromé zahrady, ale také pro rozsáhlé parky a větší objekty. Tým odborníků ke každému projektu přistupuje individuálně, s důrazem na kvalitu a dlouhodobou funkčnost. Firma nabízí kompletní služby na klíč, od počáteční nezávazné konzultace zdarma až po finální instalaci a nastavení postřikovačů, kapkové závlahy nebo mikrozávlahy.

Zákazníci mohou využít celoročního servisu AZS, zazimování či jarního spuštění systémů i odborného poradenství, aby byl jejich zavlažovací systém v perfektním stavu. Vedle závlahových systémů se Závlaha Straka s.r.o. zaměřuje také na zahradní elektroinstalace a instalaci čerpací techniky. Elektrifikace zahrad zahrnuje vše od pokládky elektrických rozvodů po instalaci a zapojení potřebných zařízení. Firma dále provádí instalaci plně automatického dopouštění vodních prvků a koupacích jezírek. Realizované projekty najdete na jejich Facebooku: Závlaha Straka.