Pivovarský dvůr Lipan se nachází v obci Dražíč nedaleko Týna nad Vltavou a Bechyně v jižních Čechách. Byl vybudován v areálu bývalého lihovaru v roce 1997. O rok později vznikla pěstitelská pálenice, v areálu je i restaurace, salonek s měděnou varnou a penzion. Místo je tak ideální nejen na rodinnou dovolenou, ale také na svatby, firemní akce, teambuildingy, oslavy a večírky.
Pivovar Lipan vaří nefiltrované a živé typicky české pivo s vyšší plností a jedinečnou chutí. Hlavní produkce pivovaru je určena pro domácí výčep v restauraci, další výčepy má pivovar v Písku, Táboře, Týně nad Vltavou a v Praze. Pivo se stáčí také do přinesených nádob a PET lahví o objemu 1,5 litru. Zákazníci si mohou objednat pivo ve dvaceti, třiceti a padesátilitrových sudech, pivovar k nim půjčuje chlazení až na pět dní. Roční produkce pivovaru je 1200 hektolitrů, připravuje se světlý a tmavý ležák, v létě světlá desítka a v zimě polotmavý speciál. Pivo je nefiltrované, v čistém přírodním stavu s přítomností zbytkových kvasinek. Jméno Lipan nese jako připomínku na dávné vlastníky dražíčského panství, rytířský rod Lipovských z Lipovice.
Ubytování v penzionu je v jednolůžkových, dvoulůžkových, tří a čtyřlůžkových pokojích. Dvanáct pokojů je umístěno v hlavní budově, tři v přilehlém špejcharu, všechny mají vlastní sociální zařízení. V letních měsících mohou ubytovaní posedět na dvoře u grilu. Lesy v okolí Dražíče jsou rájem pro houbaře, rybáře a turisty. Nedaleko obce je vodní nádrž Orlík s ideálními podmínkami pro koupání. Z Dražíče se dají podnikat výlety do Písku, Tábora, Bechyně, na hrad Zvíkov, zámky Orlík nad Vltavou a Hluboká nad Vltavou. A to pěšky i po vybudovaných cyklistických stezkách.
V restauraci pro šedesát osob se podávají snídaně, obědy a večeře, hosté si vybírají ze stálého jídelního lístku, a to hotová jídla i speciality české kuchyně. Kromě piva Lipan je široká nabídka dalších alkoholických i nealkoholických nápojů. Součástí penzionu je salonek s varnou o kapacitě 35 míst, kde si hosté mohou prohlédnout a sledovat proces vaření piva. Salonek je vhodný pro pořádání společenských akcí, svateb, rautů i seminářů.
Pěstitelská pálenice je vybavena klasickou dvojnásobnou kolonou. Zákazníci přivážejí čerstvé ovoce, kvašení probíhá v pálenici při ideálních teplotách, výsledný destilát se není nijak upravován ani ředěn.