Osobní kontakt nebo prostřednictvím počítače

Společnost OK účetnictví vznikla v roce 2010 v Ústí nad Labem s jasnou vizí stát se klíčovým hráčem ve zpracování účetních služeb. Klient si může sám nastavit formu spolupráce s účetní a mzdovou specialistkou. Veškeré doklady ke zpracování lze dovézt do kanceláře účetní firmy nebo počkat až si je účetní vyzvedne ve firmě klienta sama. Klienti často volí první variantu, protože s účetní mohou v místě zpracovávání podkladů vše zkonzultovat a případně také nahlédnout do již hotového materiálu. Komu by ani jedna z možností nevyhovovala, může všechny doklady naskenovat a poslat účetní elektronicky.

Klienti využívají možnosti nechat si vést celé účetnictví, dělat závěrkové operace, zpracovávat daňová přiznání a mzdovou agendu. Komplexní péče zahrnuje poradenství od momentu založení společnosti, přes účetní a daňovou agendu, personalistiku, reporting a daňové plánování. Klienti oceňují také to, že účetní zajistí komunikaci s úřady, zastupování firmy na základě generální plné moci na finančním úřadu, správě sociálního zabezpečení a zdravotní pojišťovnou. Přínosem je také to, že každý klient má přiřazenou svou vlastní účetní, která zná dokonale problematiku firmy a dokáže se v ní rychle orientovat.

V rámci vedení účetnictví společnost OK účetnictví zaúčtovává veškeré operace, eviduje přijaté a vydané faktury, vede pokladnu a plánuje hotovost, eviduje bankovní účty a veškerý majetek. Na konci každého roku zpracovává roční účetní uzávěrky, připravuje podklady pro daňového poradce a pro inventarizaci. Pokud si klient přeje, účetní podá všechna nezbytná daňová přiznání, a to z příjmu právnických osob, fyzických osob, z přidané hodnoty, vypracuje souhrnné a kontrolní hlášení, připraví přehledy pro zdravotní pojišťovnu i správu sociálního zabezpečení. V rámci reportingu má podnikatel možnost nahlížet do účetního systému v reálném čase a periodicky dostávat podklady, aby se mohl rozhodovat o další strategii firmy.