Plánujte investice podle účetního výkazu

Už v roce 1997 se Jaroslava Šálanská rozhodla začít podnikat a nabízet vedení účetnictví v regionu Praha a okolí. V roce 2013 svoje služby podstatně rozšířila a založila společnost Profi účto – daně. V současné době prostřednictvím této společnosti nabízí veškeré účetní služby jako je daňová evidence, podvojné účetnictví, daňové poradenství, zpracování mezd, DPH, controling, rekonstrukce účetnictví a další účetní služby. Zakladatelka firmy je zároveň její jednatelkou, vede účetnictví fyzickými i právnickým osobám a vše zpracovává ve svém účetním programu. Existuje i taková možnost, že se veškeré účetní služby zpracovávají přímo ve firmě klienta na jeho účetním programu. V rámci této služby je nastavena optimální účetní osnova a je analyticky nastavena podle potřeb klienta.

V návaznosti na účetnictví se zpracovávají také evidence pohledávek a závazků, eviduje se drobný a dlouhodobý majetek, je k němu veden odpisový plán. Účetní může pomoci i se skladovým hospodářstvím, přípravou platebních příkazů, cestovními náhradami, inventárními zápisy a vypracováním vnitřních směrnic. Tyto směrnice mimo jiné upravují způsob nakládání s interními doklady a evidenci platebních karet. Poté, co vedení firmy dostane od účetního výkaz zisků a ztrát, získá ucelený přehled o firmě a bude moci lépe plánovat investice.

Kromě vedení účetnictví v regionu Prahy a okolí Jaroslava Šálanská nabízí daňové poradenství, pro které vlastní certifikát. Daňové poradenství poskytuje individuálně a pomáhá odhalit rizikové oblasti. Kdo si nechá poradit od odborníka, brzy se přesvědčí, že ušetří čas i finance.

Při zpracování mezd firma dbá na to, aby byla služba rychlá a odpovídala všem daným požadavkům. Zpracování mezd může být vhodným doplňkem pro ostatní účetní služby, lze si ho ale objednat i samostatně. Zpracování mezd externistou je výhodné zejména pro menší firmy, často ho ale využívají i větší společnosti.