Statutárním orgánům SVJ oporou

Společnost Mojale-group zajišťuje kompletní správu nemovitostí a veškeré služby, které s nemovitostmi souvisejí. Je to například vedení účetnictví, které zahrnuje kontrolu a nastavení počátečních stavů od bývalého správce, zpracování mezd a zajištění internetového bankovnictví. Při zpracování mezd se zároveň odesílají přehledy na zdravotní a sociální pojištění. V rámci internetového bankovnictví jsou hrazeny faktury, mzdy a stahovány bankovní výpisy. Společnost Mojale-group zpracuje i účetní uzávěrku včetně přílohy, odešle ji na obchodní rejstřík, zpracuje vyúčtování daně z mezd výboru a spolupracuje při kontrolách státních institucí jako je správa sociálního zabezpečení, zdravotní pojišťovna a finanční úřad.

Další povinnosti související se správou domu mají spíše technický charakter. Je třeba počítat s pojištěním domu a jednat s pojišťovnou v případě pojistné události, zajistit smluvní servis a revizi výtahů, evidovat stav měřičů na vodu, elektrickou energii a plyn, hlídat pravidelné revize elektřiny, vodoměrů, plynoměrů a hasících přístrojů. Při velkých opravách a zateplení domu Mojale-group pomůže s výběrovým řízením, zajistí opravy včetně technických konzultací na bytových domech a v případě zájmu zajistí servis 24 hodin denně.

Správní služby zahrnují sestavení předpisu měsíčních úhrad, a to dlouhodobé zálohy a poplatky za služby spojené s užíváním bytu. Dlouhodobé zálohy se rozúčtovávají na jednotlivé vlastníky, stejně tak se provádí roční vyúčtování služeb. Mojale-group úhrady služeb od jednotlivých vlastníků eviduje, vyhotovuje upomínky a eviduje dlužníky, případně vyhotovuje žaloby a splátkové kalendáře na dlužné úhrady. Když dojde ke změně vlastníků bytů, je třeba provést změny v evidenci. Jednotliví majitelé bytů se změny, plánované investice a další pro ně důležité informace dozvědí na shromáždění SVJ, kde o změnách hlasují. Protože starat se o byty není jednoduché, společnost Mojale-group statutárním orgánům SVJ poskytuje metodickou pomoc.