Zdravá strava je klíčem ke zdraví a dostatku energie, jenže to se při hektickém pracovním tempu snadněji řekne, než provede. Obědy tak často sklouznou k rychlému...
Jídlo
Zažijte chuťové dobrodružství s našimi tipy na nejlepší české i zahraniční restaurace a kuchyně. Inspirujte se novými chutěmi a světovými trendy.
Víkendový brunch: Jak vznikl a kam se na něj vydat?
Víkend je ideální čas, kdy můžeme zpomalit, vychutnat si volné dopoledne a odměnit se něčím speciálním. A co je lepšího než brunch – jídlo, které...
Veganská restaurace s BIO certifikátem v Českých Budějovicích
Objevte veganskou restauraci certifikovanou jako BIO centrum čistě rostlinné stravy, která je inspirována láskou ke všem živým bytostem. Nabízí bezlepková jídla a momentálně funguje jako jídelna. Přečtěte si...
Malé bistro s velkými dobrotami
Bistra jsou dnes velmi oblíbená. Představují skvělý kompromis mezi klasickou restaurací a fastfoodem. Najíte se tu rychle, zdravě a většinou ochutnáte i něco nového. Pokud...
Jídlo jako nevšední zážitek: 5 surovin, které stojí za to vyzkoušet
Už vás unavuje každý týden večeřet těstoviny s omáčkou a brambory s masem? Pak je na čase osvěžit svůj kuchařský repertoár! Dopřejte svým chuťovým buňkám (a možná...
Jak funguje krabičková dieta a pro koho je vhodná?
V dnešní uspěchané době, kdy musíme balancovat mezi prací, rodinou, přáteli a koníčky, je udržení zdravého a vyváženého stravování často výzvou. Není proto divu, že obliba...
Závislost na cukru: Jak porazit sladkého nepřítele a zlepšit své zdraví
Závislostí existuje celá řada. Mezi ty nejznámější patří například závislost na alkoholu, nikotinu či jiných návykových látkách, jako jsou různé druhy drog. Co ovšem není...
Hořčice je univerzální dochucovadlo. Víte, jak vznikala?
Hořčice má fascinující historii, která sahá až do starověkých civilizací. První zmínky o jejím kulinářském využití pocházejí od Sumerů před asi 5 000 lety. Ve...
Pochutnejte si na čerstvém masu z Českomoravské Vysočiny
Maso obsahuje kvalitní bílkoviny, železo, zinek a některé důležité vitamíny. Toto vše v našem jídelníčku jen těžko nahradíme rostlinnou stravou. Maso je zkrátka velmi bohatý...
Kečup nesmí chybět v žádné kuchyni. Víte, jak vznikal?
Kečup je oblíbenou a univerzální surovinou, kterou lze použít jako omáčku nebo ochucovadlo. Dnešní kečup je nasládlá červená omáčka z rajčat, ale tak tomu nebylo vždycky....
Country restaurace na pražských Vinohradech
Restaurací jsou v Praze desítky, ale najít takovou, kde si můžete dát pozdní snídani, polední menu za velmi příjemnou cenu, specialitu na večeři a odejít...
Molekulární kuchyně je směsí vaření a vědy. Kde ji vyzkoušet?
Molekulární kuchyně je významným, avšak stále poněkud záhadným gastronomickým trendem posledních let. Spojením kuchařského řemesla a vědy vznikají chuťová, aromatická i vizuální umělecká díla. Co...