Firemní stravování je jeden z benefitů, který zaměstnanci oceňují. Zároveň je výhodné i pro firmu, protože zaměstnanci jsou díky kvalitní stravě zdravější, nebloudí v době poledního klidu po okolí firmy ve snaze najít něco dobrého k snědku a ke svým pracovním povinnostem se vracejí nasycení, odpočatí a spokojení.
Kvalitní stravování na Plzeňsku zajišťuje firma Jany Menclové. V její vývařovně se připravuje kvalitní domácí strava, zejména česká kuchyně. Každý pracovní den si strávníci mohou objednávat z několika druhů teplých jídel, salátů, popřípadě dalších příloh. Provozovna je schopna denně uvařit až tisíc obědů, rozvoz do firem v okolí je zdarma. Jako jedna z mála přijímá objednávky a umožňuje změny ve výběru ještě tentýž den, a to do půl osmé ráno. Stejně tak je k této hodině možnost objednávku oběda zrušit.
Firemní stravování Menclová může zajistit i provoz kantýny, pokud se společnosti nedaří najít odpovídající pracovní sílu, která by se prodeji občerstvení věnovala. Svým klientům poskytuje služby už od roku 1990, a to soukromým i veřejným subjektům. Kuchaři si zakládají na tom, že používají domácí postup přípravy jídel. Suroviny na přípravu jídel pocházejí od ověřených dodavatelů, jsou nezávadné a v požadované jakosti. Veškerá jídla se připravují z prvotních surovin, nepoužívají se polotovary a náhražkové směsi. Denně se začíná vařit už v pět hodin ráno a do deseti hodin se ještě teplé jídlo rozváží k odběrateli. Nově se připravují obložené chlebíčky, plněné bagety, hamburgery a salátové misky.
Ceny obědů jsou velmi příznivé, oběd s polévkou včetně obalu přijde na 91 korun, bez polévky s obalem na 76 Kč. Oběd je možné dostat i do vlastních nádob, pak je cena obědu s polévkou 85 korun, bez polévky 70 korun. Kdo není velký jedlík, může si objednat jen polévku za 15 korun. Jídlo je dodáváno v zatavených obalech, menuboxech a termomiskách, případně vlastních jídlonosičích, v termportech a gastronádobách. Platit lze v hotovosti, na fakturu nebo stravenkami.