Denně polévka a šest teplých jídel

V práci si potřebuje každý odpočinout, načerpat nové síly a pracovní režim je uzpůsobený tak, že delší pauza je vždy na oběd a je spojena s jídlem. Nosit si jídlo z domu je problematické, a tak zaměstnavatelé i zaměstnanci rádi přivítají dovoz hotových jídel v rámci veřejného stravování.

Na Lounsku se už 14 let vaří v Peruci ve firmě Stravování Kučera. Místní si na jídlo mohou zajít do jídelny u vlakového nádraží, ostatním je nabízena možnost dopravy až do domu nebo do firmy. Jídla se vozí v hygienických obalech, ve větším množství ve várnicích. Denně se vaří polévka, šest hlavních jídel a jedno dietní, peče se pečivo a vaří knedlíky. Cílem firmy je oslovit co nejvíce zákazníků, a proto je jídelníček sestaven tak, aby si vybrali nejen běžní strávníci, ale také gurmáni a ti, kdo drží nějakou dietu. Pamatuje se na ty, kteří toho moc nesnědí, i na milovníky velkých porcí. Každý den se v jídelníčku objevuje čtyři sta gramová porce salátu z těstovin, zeleniny nebo ovoce. Součástí denní nabídky jsou dva druhy pečiva, cereální kaiserka nebo sýrový croissant. V pátek si hospodyňky mohou na víkend koupit domácí bramborové nebo houskové knedlíky a ušetřit si čas při sobotním nebo nedělním vaření.

Podrobný jídelníček je sestaven vždy na celý týden, do středy je třeba si vybrat, aby vývařovna stačila nakoupit potřebné suroviny a obědy nachystat. Rozvážejí se všechna hotová jídla kromě polévek. Na základě speciálních požadavků se v kuchyni připravují také grilovaná kolena, kuřata, objednat si lze i domácí tlačenku, pečenou sekanou nebo syrový polotovar z mletého masa, který si rodina doma upeče.

Stravování Kučera připravuje teplá jídla a studené občerstvení na večírky a oslavy. Tým kuchařů uvaří polévku, oblíbená klasická jídla jako je guláš, svíčková, řízek, vyrobí i studený předkrm, obložené chlebíčky, připraví uzeninové, sýrové, zeleninové, ovocné nebo kombinované mísy. Oblibě se těší také vepřové a kuřecí mini řízečky.