Hledáte firmu, která se zabývá výkupem a porážkou skotu a prasat? Obraťte se na jatka v Potěhách ve Středočeském kraji na Kutnohorsku. Firma vykupuje jatečná zvířata od farmářů už od roku 1992 a vyrábí maso hned pro několik regionů, zásobuje Vysočinu, Středočeský kraj, Prahu, Pardubický a Hradecký kraj. Prodává vepřové půlky, hovězí čtvrtě, bourané maso, masné výrobky a uzeniny školám, školkám, jídelnám, nemocnicím a institucím státního sektoru. K výrobě svých produktů používá výhradně zdravá a kvalitní zvířata z českých chovů, do výrobků dává maso, nepoužívá separáty a další náhražky.
Maso, které obsahuje plnohodnotné bílkoviny, tvoří spolu s ostatními živočišnými potravinami nejhodnotnější součást výživy člověka. V bílkovinách, obsažených v mase, jsou všechny aminokyseliny, tuky, glycidy, soli a minerální látky. Zdrojem vitamínů jsou vnitřnosti a zejména játra. Vhodně vybrané a správně upravené maso je lehce stravitelné, v lidském organismu dobře využitelné. Z hlediska správné výživy je vhodné masité pokrmy doplňovat zeleninou, saláty a ovocem. Výživová hodnota a jakost masa závisí na mnoha činitelích, na stáří, pohlaví a zdravotním stavu zvířete, na druhu plemene a původu jatečního zvířete a pochopitelně také na krmení. Zadní maso, které má více svalstva, je hodnotnější než přední, ve kterém je mnoho šlach a kostí. Maso se po porážce zvířete musí nechat vyzrát, aby bylo měkčí, chutnější a stravitelnější. Nejpříznivějšího průběhu zrání se dosáhne v chlazeném prostoru při teplotě od +1 do 4 stupňů Celsia asi za deset dní. Je-li třeba maso uskladnit, nesmí se umývat. Nejlépe se uchová v chladničce, na smaltovaném podnosu, skleněném nebo porcelánovém talíři. Vnitřnosti podléhají zkáze rychleji, je lepší je čerstvé ihned připravit. Krátce před upotřebením se maso rychle umyje studenou vodou, osuší, odblaní, případně zbaví šlach a kostí. Jednotlivé porce se naklepávají na prkénku paličkou nebo plochou stranou nože. Porcované maso s kostí se nožem od kosti trochu uvolní, aby se dobře propeklo, udusilo nebo usmažilo.