Na konci února 2012 byla otevřena přibližně 800 metrů od hraničního přechodu Folmava v malebném prostředí Českého lesa restaurace Lovecká chata. Její styl se od samotného začátku nese v loveckém duchu. Dá se tady posedět u velkého krbu, ve kterém v zimě a za nevlídného počasí tak příjemně praskají přiložená polena, případně na prosklené terase s výhledem do okolní krajiny. Restaurace s krbem má kapacitu 90 míst, terasa 105 míst, oba tyto prostory jsou proto jako předurčené k uspořádání svateb, rodinných oslav nebo večírků. Místnosti jsou velmi reprezentativně vyzdobeny, proto se tady dají připravit narozeniny promoce, firemní večírky a oslavy dalších významných událostí v životě člověka. Kdo by toužil po klidnějším prostředí, může si zarezervovat salonek pro 25 osob se soukromým vchodem.
Lov byl v minulosti jednou z hlavních činností a zdrojem dobré potravy. Maso ulovených zvířat bylo na jídelním stole mnoha generací. Zvěřinové pokrmy patří i do současné kuchyně a jsou vyhledávané hlavně gurmány. Zvěřina má specifickou a výraznou chuť a je považovaná za jedno z nejkvalitnějších mas. Kdo by chtěl zhubnout a zároveň vytvarovat svoje tělo díky přísunu bílkovin, měl by se na zvěřinu zaměřit. Například kančí obsahuje jen čtyři gramy tuku a dvacet gramů bílkovin na sto gramů masa. Energetická hodnota takové porce se vyrovná kuřecímu bílému masu. Daňčí maso vykazuje ještě příznivější hodnoty, ve stogramové porci jsou pouhé dva gramy tuku a třiadvacet gramů bílkovin. Podobné výživové hodnoty má maso srnčí. Někteří lidé si s přípravou zvěřiny nevědí rady, ale opak je pravdou. Kdo najde odvahu a pustí se do vaření, zjistí, že zvěřina se dá upravit mnoha způsoby. Důkazem toho je jídelníček Lovecké chaty. Kuchaři k přípravě zvěřiny používají výhradně přírodní a domácí ingredience, bylinky a koření. Důmyslnými recepturami dosahují vysoké chuťové kvality. Na jídelním lístku jsou ale i více známá jídla české kuchyně, domácí knedlíky a jiné speciality.