Pekárna Turek datuje své počátky až k roku 1880, kdy se začalo pekařské řemeslo v rodině Turkových tradovat. V roce 1992 založila několikátá generace pekařů společnost Turek a spol. a přesunula pekárnu do malebné Vlašimi. V provozovně na ulici Jana Masaryka si mohou zákazníci denně pochutnat na čerstvém křupavém pečivu z rukou rodiny Turků a dalších šikovných pekařů. V prodejně zákazníky přivítá jak široká nabídka chutného pečiva, tak vstřícná obsluha a posezení. Ke sladké snídani tak můžete usrkávat teplou kávu, čaj nebo horkou čokoládu. Kromě čerstvého a trvanlivého pečiva jsou v prodejně k dostání lokální mléčné výrobky a lahůdkářské produkty, třeba teplá sekaná, řízky, chlebíčky nebo plněné bagety.
Věrní zákazníci se vrací především pro běžné pečivo, zahrnující rohlíky, housky, veky a bagety. Nejžádanější je samozřejmě čerstvý chléb z kvalitních surovin, pekárna Turek nabízí jak klasický kmínový chleba, tak výživnější varianty, například vícezrnný chléb, žitný či špaldový chléb nebo chleba obohacený o chia semínka. V posledních letech roste poptávka po cereálním pečivu, neboť obsahuje více vlákniny a minerálů. Pekárna denně připravuje dalamánky, cereální rohlíky a další speciální pečivo. V nabídce najdete mimo čerstvého pečiva také ručně vyráběné listové těsto a trvanlivé pečivo, zejména jemné kokosky a několik druhů slaných tyčinek.
Pro mlsné jazýčky pekaři denně připravují zásobu jemného pečiva. Zákazníci si tak můžou pochutnat na křehkých šátečcích, makových loupácích a poctivých koláčích s povidly, tvarohem nebo mákem. Na svatbu i rodinnou oslavu si můžete objednat lahodné svatební koláčky s různým plněním, během Vánoc se zase stojí fronty na vláčné vánočky. Velikonoční stůl se neobejde bez tradičního mazance. Pekárna Turek myslí i na milovníky sladkého se specifickými dietami, a připravuje proto také celozrnné sladké pečivo a pekařské výrobky pro diabetiky. Díky diabetickým vánočkám, koláčkům či loupákům se nemusíte omezovat ani během svátků. Pekaři z rodinného podniku se už těší na vaši návštěvu.