Při osmihodinové pracovní směně každému vyhládne a přivítá možnost se dobře a kvalitně najíst. V Hradci Králové se teplá jídla denně vaří ve firmě MEDOS – Stravování v Pražské ulici. Pro veřejnost je otevřena jídelna v Šafaříkově ulici, kam se každý zájemce může přijít najíst. Společnost, která vznikla v roce 1998, hotová jídla také rozváží do jednotlivých firem a podniků v Hradci Králové a jeho okolí. Jídelníček se stále aktualizuje, strávníci si mohou vybírat ze čtyř až pěti jídel, platit mohou stravenkami Sodexho, Ticket Restaurant a Centrál. Teplá jídla obsahují každý den polévku, čtyři druhy hlavních jídel, jedno výběrové a zeleninové saláty. Vývařovna uspokojí chuti a preference všech. Polévky bývají masité jako například Frankfurtská, Hovězí s rýží, Drůbková ale i zeleninové, jako Květáková, Kulajda, luštěninové Fazolová a Čočková. Na své si přijdou milovníci tradiční kuchyně, specialit, sladkých jídel i ti, kteří dbají na dietu a rádi by nějaké to kilo shodili. Na jídelním lístku bývá vepřová pečeně, guláš s knedlíkem, kuřecí prsa na smetaně se žampiony, restovaná vepřová játra, holandský řízek, kuře, moravský vrabec, řízek, svíčková, a také ryby, špagety, zeleninové nákypy, rizota, těstovinové a zeleninové saláty s celozrnným pečivem. Zelenina nechybí ani jako příloha k masitým jídlům. K syté a husté polévce mnohým postačí sladké palačinky, buchty, nudle s mákem, koláče s drobenkou nebo lívance. K jídlům se na zapití servíruje čaj, ke sladkým jídlům také kakao.
Firma MEDOS – Stravování na základě smluvního odběru provozuje nejen rozvoz jídel, ale připravuje také studenou kuchyni, vyrábí saláty, chlebíčky, bagety, obložené housky a chleby. Mimo smluvní odběr mohou firmy a jednotlivci provádět i mimořádné objednávky. Ušetří si tak starosti při organizaci různých oslav a setkání, rodinných nebo firemních akcí.