Udělejte si výlet do Hodonína na jihu Moravy a určitě nebudete litovat. O gurmánské prožitky hostů se tady už od roku 1998 starají v restauraci Krystal, nacházející se v objektu stejnojmenného hotelu. Od pondělí do pátku se vaří čerstvá jídla tradiční české kuchyně, polévky a cenově výhodná polední menu. Kdo by si z nabídky hotových jídel snad nevybral, určitě ocení specialitu dne. O víkendu si zákazníci vybírají z jídelního lístku. Jsou v něm polévky, teplé předkrmy, bezmasá jídla, ryby, drůbež, vepřové i hovězí maso. Komu při poznávání Slovácka hodně vyhládne, může si objednat grilovaný steak a takové speciality k pivu jako je pečené vepřové koleno nebo grilovaná žebra. Místní kuchyně pamatuje na celou rodinu, pro děti má připravená jejich oblíbená jídla v menších porcích, pro maminky, které hlídají kalorie, zeleninové saláty a pro milovníky sladkostí skvělé moučníky. Restaurace je vhodná také pro pořádání firemních a společenských akcí. Pro tyto účely lze uspořádat stoly podle typu akce a počtu hostů, případně využít prostory přilehlého vinného sklepa s kapacitou šedesát osob. Ve vinném sklepě se dá zajistit řízená degustace místního vína přímo s vinařem, cimbálovou muzikou a občerstvením formou teplého i studeného rautu.
Město Hodonín si většina lidí spojuje s dobrým vínem, sluníčkem a nádherně vyšívanými kroji. Tato představa do velké míry odpovídá skutečnosti, město na hranici se Slovenskem a Rakouskem však nabízí mnohem víc. Jsou tady lázně, zaměřené na léčbu nemocí pohybového aparátu a oběhového systému, zoologická zahrada o rozloze 4,5 hektaru s výběhy kočkovitých šelem, pavilony exotického ptactva, primátů a plameňáků. Za návštěvu stojí i muzeum místního rodáka a prvního československého prezidenta T. G. Masaryka, Galerie výtvarného umění a Muzeum naftového dobývání a geologie. Atrakcí, při níž lze okolní krajinu sledovat z lodi, je plavba po řece Moravě, z výšky se na město lze podívat z věže krásné secesní budovy radnice.