Nabídka ubytování v Praze je pestrá, kdo však touží po něčem výjimečném, měl by se ubytovat například v hotelu Černý Slon v srdci historické části města. Podle archivních záznamů byl postaven už v první polovině 14. století, v jeho těsném sousedství se prý narodil český král a římský císař Karel IV. Původní střešní krov je pražskou raritou a po dlouhá staletí se dobře zachovala i zeď kolem dveří. Historie v podobě krásné gotické klenby na nás dýchne v prostorách dnešní restaurace, do historického sklepa s klenutými stropy je umístěna vinárna. Hotel v minulosti navštívily takové osobnosti jako Václav Havel s manželkou a Madeleine Albrightová nebo rodina Kinských. Není divu, že budova rodinného hotelu je zapsána na listině chráněných budov UNESCO.
Současní majitelé se hoteliérství věnují od roku 2000, pod jejich vedením prošel hotel Černý slon náročnou rekonstrukcí. Nabízí rodinnou pohodu a luxusní ubytování v těsné blízkosti turisticky atraktivních míst. Parkování je za poplatek zajištěno v nedalekých hlídaných garážích, všechny pokoje jsou nekuřácké, s bezplatným Wi-Fi připojením k internetu. Do pokojů je možné přidat postýlku nebo přistýlku a po dohodě se ubytovat i se svým zvířecím kamarádem. Do druhého patra vede výtah, třetí patro je klimatizované. Ubytování je v jednolůžkovém, dvoulůžkovém nebo třílůžkovém pokoji. Pro pohodlí hostů je v pokojích šatní skříň, minibar, zrcadlo, psací stůl se židlí, trezor, satelitní televize a telefon. Koupelna s WC, bidetem a vanou je vybavena kvalitní kosmetikou a vysoušečem vlasů.
Recepce je připravena vyhovět téměř všem přáním hostů, směňuje zahraniční měny, poskytuje informace o dopravě i o možnostech nákupů, zajišťuje vstupenky na kulturní akce, rezervace do restaurací, praní prádla, úschovu zavazadel, zprostředkovává zapůjčení auta nebo objednává taxi. Restaurace v přízemí hotelu připravuje jídla na grilu, speciality z masa, ryb, nabízí i vegetariánská jídla, saláty a dezerty. Pro gurmány vaří staročeské pochoutky, jako je například Pečená kachna s domácími knedlíky a zelím, Svíčková hovězí pečeně nebo Staropražský pekáč, v němž je pečené vepřové a uzené maso, kousek kachny, klobása, tři druhy knedlíků a dva druhy zelí. Vše doplňuje dobře vychlazená plzeňská dvanáctka, kvalitní domácí a zahraniční vína i nealkoholické nápoje. Večer je příjemné strávit ve vinárně a ochutnat nejen vybraná moravská, ale také francouzská, španělská a italská vína.